ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΝΕΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε.Σ.
10/08/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΏΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΉΣ ΣΧΟΛΉΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ ανακοινώνει τη λειτουργία 5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΏΝ ΣΠΟΥΔΏΝ (Π.Μ.Σ.) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στο αντικείμενο των Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Η διάρκεια σπουδών ορίζεται σε 3 ή 4 διδακτικά εξάμηνα αναλόγως προγράμματος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μερικής φοίτησης, και υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διδασκαλίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές που

περιλαμβάνουν:

- έναν ολιγοήμερο κύκλο εντατικής διδασκαλίας ανά εξάμηνο και

- ηλεκτρονικές διαδικασίες μάθησης.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://msc.icsd.aegean.gΈΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΈΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2020. Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://msc.icsd.aegean.gr  ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στο τηλέφωνο 2273082210 09.00 - 15.00 ή στο email dmicsd@aegean.gr 

 

1. ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΏΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ: 

Κατάρτιση και εκπαίδευση επιστημόνων, ερευνητών/τριών και στελεχών δημοσίων ή ιδιωτικών οργανισμών και μηχανισμών λήψης αποφάσεων ή διοίκησης στο χώρο της Ασφάλειας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και των Τεχνολογιών Προστασίας της Ιδιωτικότητας.

 

2. ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ: ΕΥΦΥΉ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΑ ΣΕ ΔΊΚΤΥΑ ΝΈΑΣ ΓΕΝΙΆΣ:

Συστηματική εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα σχεδίασης και ανάπτυξης ευφυών περιβαλλόντων σε δίκτυα νέας γενιάς, έχοντας ως σημείο αναφοράς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

 

3. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ: 

Παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων και ικανοτήτων στον κρίσιμο χώρο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σχετικά με μία πληθώρα μορφών Πληροφοριακών Συστημάτων που μπορούν να αναπτυχθούν στους φορείς του δημόσιου τομέα (π.χ., πληροφοριακά συστήματα εσωτερικής υποστήριξης, παροχής ηλεκτρονικής πληροφόρησης στους πολίτες, ηλεκτρονικών συναλλαγών πολιτών με το κράτος, ηλεκτρονικής δημοκρατίας, συμμετοχής και διαβούλευσης, αξιοποίησης κοινωνικών δικτύων, ανοικτών κυβερνητικών δεδομένων, διαλειτουργικότητα, κ.ά.).

 

4. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΆ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ: 

Ανάπτυξη γνωστικού υπόβαθρου στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων (Π.Σ.) σε φοιτητές και φοιτήτριες που δεν έχουν γνώσεις Πληροφορικής. Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η μύηση των αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τεχνολογικών ή μη ειδικοτήτων, στα σύγχρονα θέματα των Π.Σ., μέσω της εξοικείωσης στις αρχές που διέπουν την ανάλυση, σχεδιασμό, υλοποίηση και διοίκηση ενός Π.Σ. υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

 

5. ΨΗΦΙΑΚΉ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΥΉΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ (ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΌ ΠΜΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΉ ΗΛΕΚΤΡΟΛΌΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΏΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΎ ΜΕΤΣΌΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ):

Παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στην επιστήμη της Διοίκησης Νεοφυών Επιχειρήσεων μέσω της προσέγγισης των θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων του σύγχρονου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν: τεχνικές και στρατηγικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, επιχειρηματικά μοντέλα, ο ρόλος των πληροφοριακών συστημάτων στο σύγχρονο οργανισμό, ψηφιακά startups και ψηφιακές υπηρεσίες.

 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή