ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΝΕΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμμετοχή στη Παναιγιακή απεργία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017 που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Πλατεία Πυθαγόρα στις 11:00 π.μ.
20/11/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Σάμου, μαζί με τα Επιμελητήρια Λέσβου και Χίου συμμετέχουν στην Παναιγιακή απεργία της Τετάρτης  22 Νοεμβρίου 2017  όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 11:00 π.μ. 

Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες τους  πέρα από το ανεπανόρθωτο πλήγμα  που έχουν δεχτεί από την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό έλαβαν και τη χαριστική βολή της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ που θα ισχύσουν από 1/1/2018.  

Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ, θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που παλεύουν για να παραμείνουν οριακά βιώσιμες αλλά και στους κατοίκους, καθώς θα αυξηθεί δραματικά το κόστος διαβίωσης, μείωση της ανταγωνιστικότητας παραγομένων υπηρεσιών και προϊόντων, όπως ο τουρισμός, Μη είσπραξη των αναμενομένων φορολογικών εσόδων, η οποία θα οφείλεται στη μείωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στην αύξηση της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΦΟΜ «Μελέτης – Έκθεσης για τις επιπτώσεις από την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου». είναι ότι «η συνεισφορά των περιφερειών που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα κρατικά έσοδα δεν θεωρείτε τόσο σημαντική, ούτως ώστε η αύξηση των συντελεστών κατά 30% να βελτιώσει σημαντικά τα κρατικά έσοδα. Ενώ, η οποιαδήποτε κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, θα οδηγήσει άμεσα σε περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης των νησιών»

Με την Παναιγιακή απεργία και με ψήφισμά μας προς την Κυβέρνηση  ζητούμε, να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία θα διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ως ένα ελάχιστο μέτρο στήριξης των κοινωνιών, των κατοίκων και των επιχειρήσεων μας.

 

Στην Παναιγιακή απεργία συμμετέχουν: 

Επιμελητήριο Σάμου

Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Δήμος Σάμου

Δήμος Φούρνων 

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου

Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου

Σύλλογος Επιχειρήσεων Δήμου Πυθαγορείου

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων κ Διαμερισμάτων Σάμου

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών

Εμπορικός Σύλλογος Αγ.Κηρύκου

Εμπορικός Σύλλογος Βορείου Ικαρίας ο Ερμής Ράχες Ικαρίας

Σύλλογος Εστίασης κ Ψυχαγωγίας Σάμου

Σύλλογος Πρακτόρων Τουριστικών Γραφείων

Σύλλογος Επαγγελματιών Ηραίον

Ένωση Αδειούχων Λογιστών –Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Σάμου

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαραθοκάμπου

Ένωση Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου (ΕΤΕΜ)

Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Σάμου

ΚΤΕΛ Σαμου

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Σύλλογος Φαρμακοποιών Σάμου

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή