Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κου Γεωργίου Κυριαζή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κο Άδωνι Γεωργιάδη σε σχέση με την 4η τροποποίηση του προγράμματος «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
κο Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν:
Κο. Χρήστο Τριαντόπουλο
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό

Κο. Χριστόδουλο Στεφανάδη
Βουλευτή Σάμου

Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε ότι στην 4η τροποποίηση του προγράμματος «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ» περιλαμβάνεται ο ένας από τους δύο δήμους της Σάμου, ο Δήμος Δυτικής Σάμου, ενώ δεν αναφέρεται πουθενά το υπόλοιπο νησί που ανήκει στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.
Με το υπ.αριθμ. 359-8/4/2022 έγγραφο μας προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κο. Χρήστο Τριαντόπουλο είχαμε αποστείλει έγγραφό σχετικά με αίτημα μας να συμπεριληφθεί η Σάμος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναμένοντας την τροποποίηση της πρόσκλησης και για τους δύο Δήμους του νησιού όπως είναι λογικό.
Σε ολόκληρο το νησί ο σεισμός κατέστρεψε κτίρια, υποδομές, εξοπλισμό και άφησε πίσω του πολλά προβλήματα. Στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σάμου που επλήγει και από το τσουνάμι ανάγκασε ορισμένες επιχειρήσεις λόγω της καταστροφής των κτιρίων που στεγάζονταν να μετεγκατασταθούν σε άλλο χώρο χωρίς όμως να τύχουν κάποιας αποζημίωσης. Επίσης στο Πυθαγόρειο καταστράφηκε μεγάλο τμήμα της παραλιακής οδού στην οποία δραστηριοποιούνται πολλά καταστήματα εστίασης και παρέμειναν κλειστά έως και την έναρξη της τουριστικής περιόδου χωρίς να λάβουν κάποια οικονομική στήριξη.

Πιστεύουμε, ότι η μη προσθήκη του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην απόφαση της 4ης τροποποίησης του προγράμματος έγινε εκ παραδρομής και παρακαλούμε την διόρθωση της απόφασης με την συμμετοχή και του Δήμου Ανατολικής Σάμου.
Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 

 

 

Προηγούμενο Προκήρυξη του Καθεστώτος «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ