Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Σάμου σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους Μυτιληνιούς (24/07/2019) με θέμα την αντίθεση στη δημιουργία και εγκατάσταση νέου ΚΥΤ στη περιοχή του Ζερβού.

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Σάμου σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους Μυτιληνιούς (24/07/2019) με θέμα την αντίθεση στη δημιουργία και εγκατάσταση νέου ΚΥΤ στη περιοχή του Ζερβού.

 

 

Σάμος, 23 Ιουλίου 2019

 

Το Επιμελητήριο Σάμου, πάντα μαζί όχι μόνο με τους κατοίκους των Μυτιληνιών, αλλά και όλες τις Σαμιώτισσες και όλους τους Σαμιώτες, κατοίκους ανατολικής και δυτικής Σάμου, μετά και την αλλαγή της κυβέρνησης, καλεί όλους σε διαρκή επαγρύπνηση απέναντι στο οξυμένο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. 

Σταθερό στις απόψεις του, ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει πράξεις τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Για το καλό όλου του νησιού και των κατοίκων του απαιτεί:

 

•Το κλείσιμο του ήδη υπάρχοντος hotspot.

•Ουσιαστική φύλαξη των συνόρων καθώς αποτελούν όχι μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα.

•Απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, καθώς θεωρεί πως αυτή είναι η μόνη λύση που θα φέρει αποτέλεσμα στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί, στα προβλήματα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά και ο ντόπιος πληθυσμός.

•Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο hotspot ούτε στη περιοχή του Ζερβού, αλλά και σε κανένα άλλο σημείο του νησιού.

•Στη Σάμο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα.

•Άμεση ταυτοποίηση – παροχή ασύλου σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα κι από εκεί σε όποια χώρα το επιθυμούν.

•Άμεση επιστροφή – απέλαση στη Τουρκία όσων έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

•Τη κατάργηση της συμφωνίας κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας.

 

 

Από το Επιμελητήριο Σάμου

 

 

Προηγούμενο Έναρξη του νέου κύκλου σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Διεθνείς Σπουδές, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ