ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Σάμου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου στις 4/2/2023 στο Ξενοδοχείο Αεολις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κος. Γεώργιος Κυριαζής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε «Καλή και δημιουργική χρονιά 2023».

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο κος Χατζηδημητρίου Γεώργιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι κάτωθι:

Ο Βουλευτής Σάμου κος. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακης Ενότητας Σάμου κος. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κος Γεώργιος Στάντζος, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κος. Κώστας Βογιατζής, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και της Θεματικής Επιτροπής Παραοικονομίας και Παραεμπορίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλαδος κος. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κος Ιωάννης Πεϊδης, γενικός γραμματέας περιφερειακοί σύμβουλοι, , πολιτευτές, και εκπρόσωποι, λιμενικού σώματος, παραγωγικών φορέων, συλλόγων, ενώσεων, σωματείων, ομοσπονδιών, και πολλοι επιχειρηματίες του τόπου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τις ευχές τους για τη νέα χρονιά και τη συνέχιση του έργου του Επιμελητηρίου. στη στήριξη των επιχειρήσεων .

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος. Κυριαζής στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε :

«Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις στην οικονομία αλλά και στο γεωπολιτικό επίπεδο. Παρόλο αυτά, η ελληνική επιχείρηση, αντέχει, βρίσκει τρόπους να ανταπεξέλθει στις νέες καταστάσεις. Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πιέσεις ρευστότητας, εξαιτίας των τιμών της ενέργειας και της χαμηλότερης ζήτησης Η μείωση των επιχειρηματικών κερδών, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους του χρήματος δημιουργούν εμπόδια στις επενδύσεις. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί η θετική δυναμική που έχτισε η ελληνική οικονομία το προηγούμενο διάστημα. Τα Επιμελητήρια όλο αυτό το διάστημα συνέχισαν να είναι ο σημαντικότερος συνδετικός κρίκος, μεταξύ των επιχειρήσεων και της Πολιτείας. Το Επιμελητήριο λειτουργεί ως σύμβουλος της Πολιτείας. Μεταφέρει αξιόπιστα τη φωνή, τις ανάγκες και τα προβλήματα των επιχειρήσεων όλων των κλάδων. Και προτείνουν υπεύθυνες λύσεις και μέτρα με παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση του κράτους».

Σχετικά με τον Τουρισμο δήλωσε ότι «η περυσινή τουριστική περίοδος ήταν επιτυχημένη αν την συγκρίνουμε με το 2019, και τα 2 έτη με τα μέτρα για τον κορονοϊό. Ο τουρισμός επηρεάζεται σημαντικά από τις εξελίξεις παγκοσμίως, είτε αυτό είναι οικονομική κρίση, είτε ένας πόλεμος όπως στην Ουκρανία, είτε μια πανδημία.»

Νεες εφαρμογές και υπηρεσίες από το Επιμελητήριο

Το 2022 υλοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο στο Επιμελητήριο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ» όπου δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Επιμελητήριο, να προβληθούν μέσω της πλατφόρμας, να ενημερωθούν για διαγωνισμούς, εκθέσεις, εκδηλώσεις, να συνδεθούν με το ΓΕΜΗ. Τον Νοέμβριου του 2022 ξεκίνησε η υλοποίηση ενός νέου προγράμματος το οποίο θα προβάλει τον νομό μας ως τουριστικό προορισμό. Δημιουργώντας Νέα Πλατφόρμα Τουριστικού Οδηγού, Υπηρεσίες Ψηφιοποίησης Επιχειρήσεων για προβολή και άλλες χρήσιμες εφαρμογές .

Χρόνια πολλά με υγεία και προκοπή.

Να έχουμε μια ευλογημένη παραγωγική χρονιά !

Προηγούμενο Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξαγωγές στην Υποσαχάρια Αφρική», Τετάρτη, 22.02.2023, στο ΕΒΕΘ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ