ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με την Παναιγιακή απεργία για την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Τετάρτη 22 Νοεμβρίου η Παναιγιακή απεργία για την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, με  την συμμετοχή όλων των φορέων του τόπου και την καθολική συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων του Νομού Σάμου που ξεπέρασε το 90%, και την συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Συλλόγους και τα σωματεία που άμεσα ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν στην απεργία, όλες τις επιχειρήσεις του τόπου, με φωτεινή εξαίρεση για άλλη μια φορά το Lidl και τα εταιρικά πρατήρια καυσίμων Shell.

Δυστυχώς, υπήρξαν και εκείνοι που θεώρησαν ότι με το να χαιρετήσουν την συγκέντρωση ο Περιφερειάρχης ή ο Δήμαρχος ή σε εκπρόσωπους πολιτών είναι ένα είδος «φιέστας» και ότι είναι «δεμένοι στο άρμα της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής» και δεν θα έπρεπε να έχουν το λόγο στην συγκέντρωση. Τελικά, εκείνοι που θέλησαν συμμετείχαν στην συγκέντρωση μαζί με όλους τους Συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες του νησιού και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.  

Επειδή όμως οι εξελίξεις τρέχουν, ο χρόνος πιέζει, και  επειδή πράττουμε με έργα,  σήμερα, Πέμπτη 23/11 εστάλη ψήφισμά προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και αρμόδια Υπουργία, ώστε  να κατατεθεί και να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία θα διατηρούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Επίσης, με το ψήφισμα αυτό ζητάμε από τους βουλευτές του Β. Αιγαίου να καταψηφίσουν το προϋπολογισμό αν αναφέρει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ