Το Επιμελητήριο Σάμου ενημερώνει τα Μέλη του, ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Attica Group, παρακολουθώντας στενά τη διαδικασία μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φορτηγό – οχηματαγωγό πλοίο «BLUE CARRIER 2», καθώς και με το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Με γνώμονα την άμεση υποστήριξη και την προστασία των τοπικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που υπέστησαν ζημιές, το Επιμελητήριο ενημερώνεται διαρκώς.
Διευκρινίζεται ότι, επειδή το πλοίο δεν έχει ακόμη ελλιμενιστεί ώστε να ανοιχτεί με ασφάλεια και να καταστεί δυνατή η επίσημη καταμέτρηση των ζημιών, και συνταχθεί το πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς, αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Attica Group.
Στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η αυτοψία και ο έλεγχος των φορτίων μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι αρμόδιες αρχές.
Παράλληλα, σας γνωστοποιούμε ότι η Attica Group έχει δημιουργήσει μια ειδική διαδικασία για τη συγκέντρωση και διαχείριση της σχετικής αλληλογραφίας, η οποία αφορά αποκλειστικά τα οχήματα και τα φορτία που μεταφέρονταν με το πλοίο κατά τον χρόνο του συμβάντος και στο οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη να αποστέλλουν οι μεταφορικές.