Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κου Γεώργιου Κυριαζή προς την Εθνική Τράπεζα αναφορικά με τα προβλήματα χρήσης των ΑΤΜ του Πυθαγορείου και των Μυτιληνιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ 

 

1.            Εθνική Τράπεζα 

 

    Κoιν: 

1)     Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων 

             κο Άδωνι Γεωργιάδη  

2)     Ελληνική Ένωση Τραπεζών 

3)      KEEE 

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Πυθαγόρειο και τους Μυτιληνιούς της Σάμου,  αλλά και στις κοντινές σε αυτές περιοχές καθώς τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται εκεί δεν λειτουργούν σωστά, παρουσιάζοντας συνεχώς προβλήματα. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι αυτό συνέβαινε καθ΄ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους και έως και την τελευταία ημέρα του 2021.  

Συγκεκριμένα στις 29/12 τελευταίες ημέρες του έτους κάποιες επιχειρήσεις επισκέφτηκαν το ΑΤΜ για να καταθέσουν χρήματα για την εξόφληση των οφειλών τους προς το Δημόσιο, (δόση εφορία, ΟΑΕΕ, διακανονισμοί και τέλη κυκλοφορίας). Παρόλο που κατέθεσαν τα χρηματικό ποσό δεν προχώρησε η συναλλαγή και το μηχάνημα κράτησε τα χρήματα χωρίς να εκδώσει κάποιο αποδεικτικό επιτυχής ή ανεπιτυχής συναλλαγής. Επί τόπου πραγματοποιήθηκε κλίση  στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας για να δηλωθεί το πρόβλημα της μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής και της κράτηση των χρημάτων του στο ΑΤΜ. Δυστυχώς έως σήμερα 11/1/2022 δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι: πρώτον να μην μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές  τους, καθώς τα χρήματα προορίζονταν για τις συγκεκριμένες πληρωμές τα οποία τώρα δεν έχουν στην διάθεσή τους, και δεύτερον να βρίσκονται με την απειλή να χαθούν οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δόσεων και να καταβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή των οφειλών, είτε δόσεων είτε τελών κυκλοφορίας.  

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου είναι τουριστική περιοχή και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τα ΑΤΜ και κατα τους θερινούς μήνες.  

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.  

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 

 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Επαναληπτικός Ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων κίνησης (αμόλυβδης βενζίνης και καύσιμο πετρελαιοκινητήρων ντίζελ) και θέρμανσης για την κάλυψη αναγκών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ. Αιγαίου) για το έτος 2022.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ