Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κου Γεώργιου Κυριαζή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κο Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τις υψηλές χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ 

 

 

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

κο Άδωνι Γεωργιάδη 

 

Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κο. Κώστα Σκρέκα

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις του Νομού μας, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ανατιμήσεων στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι υψηλές ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους  μήνες οπού φτάνουν την αύξηση στο 80%, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις, δημιουργώντας μεγάλο κόστος λειτουργίας, με πολλές από αυτές να κινδυνεύουν και να απειλείται η βιωσιμότητα τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ελάχιστες πλέον επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν, απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των χρεώσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων, η επιλογή σταθερού τιμολογίου προγράμματος της ΔΕΗ και επιδότηση του τιμολογίου για όλες τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Η πανδημία του κορονοιου, η οικονομική κρίση και τώρα οι αυξήσεις στο ρεύμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια βιωσιμότητας. Οδηγούμαστε στον αφανισμό των Ελλήνων επιχειρηματιών της τοπικής οικονομίας και του ανθρώπινου δυναμικό της.

Ζητούμε επιτακτικά την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων και την άμεση εφαρμογή μέτρων.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 

 

 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Επαναληπτικός Ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων κίνησης (αμόλυβδης βενζίνης και καύσιμο πετρελαιοκινητήρων ντίζελ) και θέρμανσης για την κάλυψη αναγκών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ. Αιγαίου) για το έτος 2022.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ