Επιστολή του Επιμελητηρίου Σάμου στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη για παραγραφή των προσαυξήσεων επί των ελέγχων δεκαετίας του πρώην Ι.Κ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/07/2021

Επιστολή του Επιμελητηρίου Σάμου στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη για παραγραφή των προσαυξήσεων επί των ελέγχων δεκαετίας του πρώην Ι.Κ.Α.

                                         

Σάμος, 26/07/2021

Αριθμ. Πρωτ. 491

 

ΠΡΟΣ: κ. Κωστή Χατζηδάκη

             Υπουργό Εργασίας &

             Κοινωνικών Υποθέσεων

             e-mail:ypourgos_erg@yeka.gr

 

ΚΟΙΝ.- Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

            – Επιμελητήρια Ελλάδος

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε διαμαρτυρίες από μέλη του Επιμελητηρίου μας σχετικά με τους ελέγχους δεκαετίας του ΙΚΑ και την άδικη επιβολή προσαυξήσεων.

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ Σάμου καλεί τους επιχειρηματίες προς έλεγχο δεκαετίας, στη συνέχεια προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην υπηρεσία εμπρόθεσμα, όμως ο έλεγχος διενεργείται μετά από κάποια έτη και εκτός από τις διαφορές που πιθανόν διαπιστώνονται, καταλογίζονται και προσαυξήσεις για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα δικαιολογητικά βρίσκονται στην υπηρεσία. 

Επιπλέον, τη σημερινή περίοδο λόγω της πανδημίας του COVID – 19, του φονικού σεισμού της 30ής Οκτωβρίου 2020 και της πλημμύρας της 2ας Φεβρουαρίου 2021 που έπληξαν το νησί μας, η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειονότητας των  επιχειρήσεων είναι δυσμενέστατη.

Κύριε Υπουργέ, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου σας παρακαλεί θερμά όπως διερευνήσετε τη δυνατότητα να υπάρξει ρύθμιση ώστε να πληρωθούν εφάπαξ τα ποσά των διαφορών που έχουν επιβληθεί στους επιχειρηματίες και να παραγραφεί κάθε προσαύξηση.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι δεν θα συνέβαινε αυτό σε καμιά επιχείρηση εάν οι έλεγχοι πραγματοποιούνταν σε ετήσια βάση. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και όχι την παγίδευσή τους.

Ευελπιστώντας στην θετική αντιμετώπιση τους αιτήματός μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Με εκτίμηση

 

Ο πρόεδρος

Γεώργιος Α. Κυριαζής

 

Προηγούμενο Πρόσκληση εκδήλωση Παρουσίασης τελικής μελέτης ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης ελαιουργικών και Τυροκομικών Υγρών Αποβλήτων στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ώρα 11:00 π.μ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ