Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κου Γεώργιου Κυριαζή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κο. Κωστή Χατζηδακη με θέμα την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με την μείωση του τζίρου τους και την προσπάθεια διατήρησης των θέσεων εργασίας, συνεισφέροντας έτσι, στην διατήρηση της απασχόλησης και της προσφοράς στην κοινωνία.

Με όλα τα μέτρα και τις υποχρεώσεις τους ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα. Αυτό της υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το ανεμβολίαστο προσωπικό, το οποίο για οποιοδήποτε λόγο η μή ορθή υποβολή επιφέρει πρόστιμο δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ. 

Θεωρούμε ότι αυτό εκθέτει τις μικρές επιχειρήσεις καθώς υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάποιο λάθος κατά την υποβολή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Μια διαδικασία η οποία πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετό προσωπικό, παρόλο που τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα μπορούσε ο εργοδότης να τα αντλήσει απευθείας.

Παρακαλούμε όπως, καταργηθεί το υπέρογκο αυτό πρόστιμο για λάθη που γίνονται κατά την υποβολή ή τουλάχιστον να απλοποιηθεί η διαδικασία και τα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα με την καταχώρηση του ΑΦΜ του εργαζομένου. 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Προηγούμενο Μηχανισμός Έγκαιρης Προειδοποίησης – Δημοσίευση ΚΥΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ