Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κου Γεώργιου Κυριαζή προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κο. Χρήστο Τριαντόπουλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ 

 

 

 

ΠΡΟΣ:

Κο. Χρήστο Τριαντόπουλο 

Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό

Κοιν:

Κο. Χριστόδουλο Στεφανάδη

Βουλευτή Σάμου

                                                

 

Κύριε Υφυπουργέ,

 

Μεγάλη η έκπληξη και η απογοήτευση μας διαβάζοντας στο νέο πρόγραμμα «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ» που δημοσιεύτηκε στις 4/4/2022,  ότι στις πληγείσες περιοχές που επιδοτούνται δεν περιλαμβάνεται και η Σάμος. 

Οι καταστροφές που προκάλεσε ο  σεισμός ήταν μεγάλες και το γνωρίζετε καθώς ήσασταν ο πρώτος που επισκέφτηκε το νησί αναλαμβάνοντας τον συντονισμό, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Δυστυχώς, αρκετές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο ή  στεγάζονται σε παρακείμενα ετοιμόρροπα κτίρια όπου δεν επιτρέπεται η διέλευση και οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ως πληγείσες. 

 

Η Σάμος δεν έπρεπε να έχει ξεχαστεί. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ακριτική περιοχή είναι μεγάλα, και εκτός των επιπτώσεων του σεισμού  και της πανδημίας,  η νησιωτικότητα εντείνει το κόστος διαβίωσης,  με τις αυξήσεις σε καύσιμα, μετακινήσεις, τιμές προϊόντων και υψηλό κόστος μεταφοράς να έχουν δυσβάσταχτες συνέπειες για την τοπική κοινωνία.  

Παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε την Σάμο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.  

Είμαστε στην διάθεσή σας,

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Ηλεκτρονικός δημόσιος διαγωνισμός από την 79 ΑΔΤΕ για τη προμήθεια παγωτών.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ