Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοΐού απαιτήθηκε από τις επιχειρήσεις εστίασης να αναστείλουν τη λειτουργία τους για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ή να λειτουργήσουν με περιορισμούς ως προς τις αποστάσεις των τραπεζιών και το πλήθος των θαμώνων ιδίως στους εσωτερικούς χώρους, και να υποστούν τις προφανείς οικονομικές επιπτώσεις των εν λόγω μέτρων.

Για τη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19 και με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους και τη λειτουργία σε εξωτερικούς νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προτίθεται να επιχορηγήσει τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις για την προμήθεια θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου.

Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται βάσει των επισήμων δηλωμένων και επομένως αδειοδοτημένων τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) εξωτερικών χώρων σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των με κάθε τρόπο παραχωρημένων από λοιπούς φορεις (Δήμους, Λιμενικά Ταμεία, ΕΟΤ κλπ.), καθώς και των εξωτερικών επιφανειών που παραχωρήθηκαν με το άρθρο 65 του ν. 4688/2020, ιδιόκτητων ή/και μισθωμένων.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ και κατανέμεται ενδεικτικά σε 50 εκατομμύρια ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 10 εκατομμύρια ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις.

Λήπτες της ενίσχυσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, είναι οι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν στη χώρα.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://heatingdevices.mindev.gov.gr 

Η Πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από 04/01/2021 και ώρα 15:00 έως 04/03/2021 ώρα 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα αναλυτικής παρουσίασης της Πρόσκλησης.

Πρόσκληση

 

 

Προηγούμενο Δράση «Αναβάθμιση ΠΜΜΕ στις νέες αγορές» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ