Στο 27ο Συνέδριο εκλέχτηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του  Μιχάλη Γιάγκα επαναβεβαίωσαν οι Επιμελητηριακοί υπάλληλοι στο 27ο Συνέδριό τους, επανεκλέγοντάς τον για  7η συνεχή φορά Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε.).

Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι εργασίες του 27ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των επιμελητηριακών υπαλλήλων από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας και την Κ.Ε.Ε.Ε. 

Στο Συνέδριο παρέστησαν και χαιρέτησαν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, εκ μέρους της Κ.Ε.Ε.Ε. ο υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης,  Πρόεδρος του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ιωάννης Βουτσινάς, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Β.Ε.Π., κ. Νικόλαος  Μανεσιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. του Β.Ε.Π. κ. Δημήτρης Φανουργάκης, ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΕΠ κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του  ΣΥ.ΝΑ.ΒΙ. και μέλος του Δ.Σ. του Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κανακάκης, ο Γεν. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης, και ο Διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Γεώργιος Λιώρης.

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Ε. κ. Μιχάλης Γιάγκας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις της Νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, στον τρόπο εφαρμογής των νέων διατάξεων και στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα επιμελητήρια στις σημερινές συνθήκες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της Ελληνικής Οικονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη λειτουργία των Κέντρων Υποστήριξης των Επιχειρήσεων (Κ.Υ.ΕΠΙΧ)., στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, στην ενίσχυση των Επιμελητηρίων με ανθρώπινο δυναμικό, στο ρόλο των αστικών εταιριών, στα Περιφερειακά Επιμελητηριακά Συμβούλια, στην αναθεώρηση των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών και στην εξέλιξη του Γ.Ε.ΜΗ.

Επίσης ο κ. Γιάγκας επεσήμανε τα ιδιαίτερα προβλήματα των επιμελητηριακών υπαλλήλων αλλά και τα γενικότερα που είναι ταυτόσημα με των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας Πολιτείας, Επιμελητηρίων και επιχειρηματικού κόσμου για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την ανάπτυξη της χώρας.  Αναγνώρισε τον ρόλο των επιμελητηρίων. Τόνισε όμως ότι τα Επιμελητήρια θα πρέπει να ανταποκριθούν με απόλυτη επάρκεια  στις αρμοδιότητες που ήδη ασκούν και σε αυτές που η πολιτεία σχεδιάζει και είναι διατιθεμένη να τους εμπιστευθεί και να εκχωρήσει, αναγνωρίζοντας το ρόλο τους ως συμβούλων της πολιτείας και των επιχειρηματιών.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Αυλωνίτης αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε με την Ο.Σ.Υ.Ε. και τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων στη διαμόρφωση του νέου Επιμελητηριακού νόμου και υποσχέθηκε ότι με το ίδιο πνεύμα θα αντιμετωπιστούν και τα όποια προβλήματα προκύψουν στο μέλλον.

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των Επιμελητηρίων στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των Επιχειρηματιών και στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζόμενων στην κρίση, στην μνημονιακή και οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και στις δυσμενείς συνέπειες που αυτή έχει στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο εισόδημα και στη ζωή των  εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων και έθεσε τους στόχους του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Στο διήμερο των εργασιών συζητήθηκαν επίσης και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και το 3ετές διεκδικητικό πλαίσιο της Ο.Σ.Υ.Ε.

 

 

 http://www.osye.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF-27%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%87%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AE/ 

 

Προηγούμενο Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για την προμήθεια γραφικής ύλης για την κάλυψη κατεπειγουσών ανελαστικών λειτουργικών αναγκών της Δ/νσης Αστυνομίας Σάμου και των Υφιστάμενων Υπηρεσιών της

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ