Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση εγγραφής νομικών προσώπων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Ασφαλιστικοί Πράκτορες) σύμφωνα με το Ν. 4583/2018 (ΦΕΚ 212/Α/18-12-2018).

Τα Νομικά Πρόσωπα που ενδιαφέρονται να ανανεώσουν/διατηρήσουν την εγγραφή τους στο ειδικό μητρώο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ), θα πρέπει σύμφωνα με το Ν. 4583/2018 (ΦΕΚ 212/Α/18-12-2018) να προσκομίσουν τα παρακάτω:

1.  Αίτηση ανανέωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Ασφαλιστικοί Πράκτορες).

2. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (Ν.1599/86) του ασφαλιστικού ή αντασφαλιστικού διαμεσολαβητή με τις εξής πληροφορίες:

αα) Την ταυτότητα των μετόχων ή των εταίρων, είτε πρόκειται για φυσικά είτε για νομικά πρόσωπα, που κατέχουν συμμετοχή πάνω από 10% στον διαμεσολαβητή και τα ποσοστά των εν λόγω συμμετοχών τους,

ββ) την ταυτότητα των προσώπων που έχουν στενούς δεσμούς με το διαμεσολαβητή

γγ) πληροφορίες ότι οι εν λόγω συμμετοχές ή οι στενοί δεσμοί δεν παρεμποδίζουν την αποτελεσματική άσκηση των εποπτικών καθηκόντων της εποπτικής αρχής. Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ (αρ.23 1β Ν.4583/2018)

3. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης ή αναγκαστικής διαχείρισης, που να βεβαιώνει ότι δεν έχει κατατεθεί σε βάρος του αίτηση για πτώχευση και αναγκαστική διαχείριση & ότι δεν έχει πτωχεύσει ούτε έχει τεθεί σε αναγκαστική διαχείριση ή αν έχει πτωχεύσει, ότι έχει αποκατασταθεί.

4. Βεβαίωση Ασφάλισης επαγγελματικής αστικής ευθύνης η οποία να καλύπτει το σύνολο του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οποιαδήποτε άλλη ανάλογη εγγύηση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από επαγγελματική αμέλεια, για ποσό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου διακοσίων πενήντα χιλιάδων εξακοσίων δεκαοκτώ (1.250.618) ευρώ ανά απαίτηση και τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι επτά (1.875.927) ευρώ συνολικά κατ’ έτος για όλες τις απαιτήσεις, εκτός αν ο ασφαλιστικός ή αντασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πλην του μεσίτη, προσκομίσει βεβαίωση της ασφαλιστικής επιχείρησης επ’ ονόματι της οποίας ενεργεί ή από την οποία έχει εξουσιοδοτηθεί να ενεργεί, από την οποία να προκύπτει ότι η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση έχει αναλάβει πλήρως την επαγγελματική αστική ευθύνη για τις ενέργειές του. Τα ανωτέρω ποσά αναπροσαρμόζονται, με απόφαση της εποπτικής αρχής, σε περίπτωση αναθεώρησής τους από την Ε.Α.Α.Ε.Σ.. Το μέγιστο ποσό απαλλαγής από την ασφαλιστική κάλυψη του πρώτου εδαφίου, εφόσον προβλέπεται στη σύμβαση, δεν μπορεί να ξεπερνά αυτό των δεκαοκτώ χιλιάδων επτακοσίων εξήντα (18.760) ευρώ. ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ (αρ.23 παρ.1 Ν.4583/2018).

5. Βεβαίωση αρμόδιας Δ.Ο.Υ ή εικόνα TAXISNET ότι δεν έχει δηλωθεί διακοπή της δραστηριότητας διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την διαγραφή Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Ασφαλιστικοί Πράκτορες) σύμφωνα με το Ν. 4583/2018 (ΦΕΚ 212/Α/18-12-2018).

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ