Ενημέρωση – Κατάργηση ανωνύμων μετοχών – τρόπος αναγγελίας των μετοχικών δικαιωμάτων μη εισηγμένων Ανωνύμων Εταιρειών

Σχετικά με το άρθρο 184 του Ν.4548/2018 και στα πλαίσια της αντικατάστασης των ανωνύμων μετοχών σε ονομαστικές:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με σχετική απόφαση (απόφαση ΔΣ) ανακοινώνει μέσω του ΓΕΜΗ και άλλων πρόσφορων μέσων στους μετόχους της εταιρείας, τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οφείλουν να αναγγείλουν τα επί των μετοχών δικαιώματα τους, προκειμένου οι μετοχές της εταιρείας να μετατραπούν από ανώνυμες σε ονομαστικές.

Το ανωτέρω πρακτικό θα προσκαλεί τους μετόχους να καταθέσουν τις μετοχές τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 124 του ν. 4548/2018 ή με όποιο άλλο πρόσφορο μέσο αποφασίσει η διοίκηση. Στο ίδιο κείμενο θα γνωστοποιείται η ημερομηνία Συνεδρίασης της Γ.Σ. κατά την οποία θα αποφασιστεί η μετατροπή των ανωνύμων μετοχών της εταιρείας σε ονομαστικές με την αντίστοιχη τροποποίηση του σχετικού άρθρου του καταστατικού.

Μετά την έκδοση της σχετικής εγκριτικής απόφασης από την αρμόδια. Π.Ε. και την ανακοίνωση καταχώρισης της τροποποίησης του καταστατικού από την ΥΓΕΜΗ, οι κάτοχοι ανωνύμων μετοχών της εταιρείας θα εγγραφούν στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας του άρθρου 40 του ν. 4548/2018 και θα εκδοθούν οι νέοι ονομαστικοί τίτλοι. 

Επισημαίνεται ότι, η ανακοίνωση του Δ.Σ. στο ΓΕΜΗ, μέσω της οποίας θα ενημερώνονται οι μέτοχοι της εταιρείας για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να αναγγείλουν τα επί των μετοχών δικαιώματα τους είναι αναγκαία, προκειμένου αυτοί να εγγραφούν στο βιβλίο των μετόχων του άρθρου 40 του ν. 4548/2018 και στις περιπτώσεις που η εταιρεία έχει ήδη προβεί στη σύγκληση Γ.Σ. και στην τροποποίηση του σχετικού άρθρου, με μετατροπή των μετοχών από ανώνυμες σε ονομαστικές.

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, για την κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών της Δ/νσης Αστυνομίας Σάμου, για το έτος 2019

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ